Доступність посилання

ТОП новини

Компанія PepsiCo теж зняла з сайту мапу Росії з Кримом


Компанія PepsiCo зняла з сайту свого російського представництва матеріали, що містили мапу Росії, на якій під виглядом частини території цієї країни був зображений тимчасово окупований український Крим.

Посилання на файли брошур про діяльність цієї компанії в Росії, в яких була ця мапа, ще є на сторінці «PepsiCo в Росії», але тепер вони видають «помилку 404», яка означає, що матеріали відсутні.

Компанія PepsiCo наразі не оголошувала своєї позиції щодо публікації мап із «російським Кримом».

На цю мапу звернули увагу в соцмережах у вівторок, 5 січня, після того, як головний конкурент компанії PepsiCo, компанія Coca-Cola, розмістив того дня в російській соцмережі «ВКонтакте» мапу Росії, на якій так само додав до території Росії і Крим. При цьому російське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за те, що в попередній версії цієї мапи були неточності.

Мапа Росії з українським Кримом і норвезьким Свальбардом
Мапа Росії з українським Кримом і норвезьким Свальбардом

В тій первісній версії не були позначені Калінінградська область, острів Врангеля в Чукотському морі, а також Курильські острови, частина яких є предметом територіальної суперечки з Японією. На оновленій мапі додали не тільки їх, а й території, які Росії не належать: окупований український Крим, а також норвезький архіпелаг Свальбард, відомий у Росії як Шпіцберген – Росія видобуває там копалини за міжнародною угодою.

Первісна мапа, без Калінінградської області, Курил і острова Врангеля
Первісна мапа, без Калінінградської області, Курил і острова Врангеля

Після того, як навколо цього спалахнув скандал із закликами до українців бойкотувати продукцію компанії Coca-Cola, вона зняла мапи Росії з соцмережі взагалі. І українське представництво компанії, і її центральний офіс вибачилися за ці публікації.

Тим часом на мапах України, які публікує українське відділення компанії Coca-Cola в соцмережі «ВКонтакте», Крим зображений, але тільки наполовину.

Мапа України з половиною Криму
Мапа України з половиною Криму

XS
SM
MD
LG