Доступність посилання

ТОП новини

Представники Януковича купують IT-бізнес в Україні (інтернет-видання)


Йдеться про купівлю найбільшого і надпотужного в Україні дата-центру «Парковий»

2016-й починається з грандіозного скандалу, і це багатообіцяючий початок, переконує інтернет-видання «Фокус». Внесення по-тихому в бюджет країни поправки, що відкладає електронне декларування доходів чиновниками ще на рік, увійде в історію України, як і імена причетних до цього. «Фокус» переконує, що історія з поправкою виглядає гранично непрезентабельно і жорстоко б'є по владі, так чи інакше граючи на руку вчорашнім.

Коментує дивну ситуацію з поправкою до закону і видання «Лівий берег», яке пише, що перші дні нового року подарували українцям приклад безперечної залежності політиків від громадської думки. Журналісти переконані, що закінчилися ті часи, коли якісь корупціонери заради себе коханих або своїх дружків пропихували в закони будь-які зручні для них норми без всяких наслідків. Тепер уже одна тільки загроза заробити гнів виборців – це достатня причина, щоб політики з найсерйознішим виглядом відривалися від новорічних канікул, шукали винних і обіцяли все терміново виправити. Заголовок статті називається «Маленький відблиск великих змін».

А ось дописувач «Української правди» наголошує, що за ухвалення скандальної бюджетної поправки мають відповідати не лише цапи-відбувайли, а й усі учасники схеми. І так буде продовжуватися, допоки учасники схем залишатимуться безкарними.

Про те, як представники Януковича знову купують IT-бізнес в Україні, розповідає сайт «Хвиля». Йдеться про купівлю найбільшого і надпотужного в Україні дата-центру «Парковий» екс-керівником Національної комісії регулювання зв’язку Петром Яцуком. Сума оборудки – 50 мільйонів доларів США. Видання переконує, що ця угода – фікція, за якою стоїть Янукович. І замість того, щоб передати круте обладнання «Паркового» на потреби армії, для підвищення обороноздатності України, або хоча б забезпечити централізованою системою СБУ, Міністерство оборони та інші силові відомства – українські чиновники, швидше за все, взяли відкат за дозвіл фіктивного продажу «Паркового» фактичному представнику Януковича. Тому, хто з подібним шлейфом в будь-якій інший демократичній країні давно б сидів у в'язниці, а не купував дата-центри, переконує дописувач сайту «Хвиля».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG