Доступність посилання

ТОП новини

Відійшов у вічність легенда рок-музики Девід Боуї. Що залишив світу?


Девід Боуї під час концерту у Відні. Лютий 1996 року
Девід Боуї під час концерту у Відні. Лютий 1996 року

Останні 18 місяців життя він боровся з онкологічним захворюванням

Легендарний британський рок-музикант Девід Боуї помер у віці 69 років. Останні 18 місяців життя він боровся з онкологічним захворюванням, повідомляють на його офіційній сторінці у Facebook. За версією журналу New Musical Express, Боуї був визнаний найвпливовішим музикантом 20-го сторіччя.


Space Oddity – це перший хіт Девіда Боуї, який у 1969 році досяг п’ятого місця в британському хіт-параді синглів. Ця пісня пролунала навіть у космосі, так у 2013 році канадський астронавт Кріс Хедфілд заспівав її на борту МКС. За майже півстолітню кар’єру музиканта, його альбоми розійшлися накладами у понад 136 мільйонів примірників. Саме через це музикант увійшов до топ-10 найбільш успішних артистів Великої Британії.

На 70-му році життя помер легендарний музикант Девід Боуї (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00


У його доробку є низка престижних музичних премій, серед яких і «Греммі». Крім музичної кар’єри він досяг успіху як кіноактор. У 1978 році Боуї зіграв в останньому фільмі Марлен Дітріх «Прекрасний жиголо, бідний жиголо». У 1988 році у стрічці «Остання спокуса Христа» Мартіна Скорсезе виконав роль Понтія Пілата. У 80-х він грав на Бродвеї в постановці «Людина-слон».

​У двохтисячному році Боуї був визнаний найвпливовішим музикантом 20-го сторіччя за версією журналу New Musical Express, бо зробив найбільший вплив на творчість опитаних виданням музикантів. Восьмого січня у свій 69-й день народження Боуї випустив альбом Blackstar, який став 25-м студійним альбомом музиканта. На ньому 7 пісень у різних стилях, а Rolling Stone назвав цей альбом кращим шедевром Боуї з 70-х років. Через 2 дні – 10 січня – музиканта не стало.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG