Доступність посилання

ТОП новини

Савченко продовжує голодування, втратила уже 15 кілограмів ваги – адвокат


Надія Савченко в суді, 3 листопада 2015 року
Надія Савченко в суді, 3 листопада 2015 року

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко, яку утримують у СІЗО в Росії, продовжує голодування, вона втратила уже 15 кілограмів ваги. Про це повідомив її адвокат Микола Полозов після зустрічі з українкою в СІЗО.

«Бачився в СІЗО з Надією. Сьогодні 26-ий день її голодування. Вона втратила 15 кілограмів ваги», – написав Полозов на своїй сторінці у twitter.

За словами адвоката, здоров’я Савченко викликає побоювання.

Він також оприлюднив лист Савченко до українців.

«Вірю, це кляте пекло скоро рухне і покотиться в руїни і забуття, куди йому й дорога. Буду рада знову бачити вас, чути вас і говорити з вами на моїх судах. І вірю зовсім скоро, вже, на волі в Україні», – написала Савченко в своєму зверненні.

Минулого тижня представник суспільно-спостережної комісії Ростовської області Росії Леонід Петрашіс повідомляв, що Савченко п’є тільки воду і її стан здоров’я поки що не викликає побоювань.

7 грудня 2015 року суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив арешт громадянки України Надії Савченко до 16 квітня 2016 року. Від 18 грудня Савченко оголосила голодування. За словами адвокатів, після оголошення вироку українка планує оголосити сухе голодування, вимагаючи звільнення. Це вже не перше голодування Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG