Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Україна тікає з орбіти Росії


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама двічі згадав Україну у своєму щорічному посланні «Про становище країни». Американський лідер заявив, зокрема, що Україна, а також Сирія тікають з-під впливу Росії.

«Попри скорочення економіки, Росія витрачає ресурси, щоб утримати Україну та Сирію – держави, які вона бачить такими, що тікають з її орбіти», – відзначив Обама.

Ще одного разу він згадав Україну, коли говорив про американську зовнішню допомогу, яка, за словами президента США, є «частиною національної безпеки, а не благодійністю».

«Коли ми допомагаємо Україні захистити демократію, чи допомагаємо Колумбії припинити війну, що тривала десятиліттями, це зміцнює міжнародний порядок, від якого ми залежимо», – наголосив Барак Обама.

Конгрес Сполучених Штатів затвердив проект оборонного бюджету з 300 мільйонами доларів на допомогу Україні, президент США підписав це рішення.

Барак Обама востаннє звернувся з посланням «Про становище в країні». Восени у США відбудуться президентські вибори, і Обама, який завершує свій другий термін на посаді, не має права претендувати на неї знову.

XS
SM
MD
LG