Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почали знищувати книжки Фонду Сороса. Злякалися?


У листопаді 2015 року Фонд Сороса визнали небажаною у Росії організацією

У російському Воркутинському гірничо-економічному коледжі спалили 53 екземпляри навчальної літератури, які видали за підтримки Фонду Сороса, пише «7×7».

Прибираються індикатори з каталогів, дістаються формуляри, книжки зносяться вниз і в ящиках спалюються у дворі за коледжем
Олена Васильєва

«Прибираються індикатори з каталогів, дістаються формуляри, книжки зносяться вниз і в ящиках спалюються у дворі за коледжем. Цю процедуру ми робили неодноразово, бо списували старий фонд. І в мішках. Ця технологія для всіх бібліотек (однакова). Ми фонд списували старий. Виноситься і в певному місці спалюється», – розповіла завідувачка бібліотекою російського Воркутинського гірничо-економічного коледжу Олена Васильєва.

Вона зазначає, що знищеними книжками цікавилися мало.

«Ця книжечка називалася «Світогляд». Вона трошки релігійного змісту. Ці книжки надійшли дуже давно. Я 11 років працюю, книжки надійшли до фонду ще до цього моменту, і у нас їх взагалі ніхто не брав, і вони взагалі були в коморі», – додала Васильєва.

У Міністерстві освіти і молодіжної політики республіки Комі Російської Федерації підтвердили факт вилучення книжок, які були видані за підтримки Фонду Сороса. У повідомленні міністерства також наголошується, що в Ухтинському державному технічному університеті виявили і рекомендували вилучити 413 книжок, у Воркутинському політехнічному технікумі – 14 книжок. Видання будуть «утилізовані за допомогою знищувача паперів».

У листопаді 2015 року Фонд Сороса визнали небажаною у Росії організацією. Генпрокуратура Росії вважає, що він становить загрозу засадам конституційного ладу Росії і безпеки держави. До цього фонд потрапив до так званого «патріотичного стоп-листа», який розробили депутати Держдуми Росії, куди внесли більш ніж десять «небажаних» некомерційних організацій.

Оригінал публікації – на сайті «Настоящего времени»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG