Доступність посилання

ТОП новини

Операція проти бойовиків у Буркіна-Фасо завершилася, заручники звільнені


Сили безпеки під час спецоперації в Уагадугу, 16 січня 2016 року
Сили безпеки під час спецоперації в Уагадугу, 16 січня 2016 року

У столиці Буркіна Фасо, місті Уагадугу, сили безпеки за підтримки французьких спецпризначенців застрелили чотирьох джигадистів і звільнили 150 заручників, захоплених напередодні бойовиками. 27 громадян багатьох країн стали жертвами терористів, поранені понад 30 людей.

Президент Буркіна-Фасо Рок Каборе уточнив, що троє нападників були вбиті безпосередньо в готелі Splendid, де розгорталися основні події, четвертий був застрелений під час перевірки сусіднього готелю. Двоє з нападників були жінками.

Президент Буркіна-Фасо закликав громадян країни зберігати «пильність і відвагу», подякував силам безпеки а також представникам Франції та США за військову взаємодію.

Ісламістські екстремісти увірвалися в готель і кав’ярню в тій же будівлі ввечері 15 січня. Серед захоплених людей спалахнула паніка, але через 20 хвилин стало тихо, після чого знову почалася стрілянина, вже, вочевидь, із боку поліції, розповів очевидець.

Фінальна фаза спецоперації розпочалася вранці в суботу.

Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання «Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу».

В атакованому готелі Splendid часто зупиняються співробітники ООН і туристи з європейських країн.

Президент Франції Франсуа Олланд засудив атаки в Буркіна Фасо. У заяві, поширеній його адміністрацією, говориться, що Олланд висловив повну підтримку президенту Буркіна-Фасо Року Каборе.

Приблизно два місяці тому бойовики «Аль-Каїди» захопили заручників у готелі Radisson Blu в столиці Малі Бамако, тоді загинули 20 людей, серед яких 14 іноземців.

XS
SM
MD
LG