Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики завдали 28 обстрілів, снайпер поцілив в автомобіль ОБСЄ – штаб АТО


Впродовж доби 16 січня проросійські бойовики на Донбасі завдали 28 обстрілів у бік позицій українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За його даними, найбільшою була активність сепаратистів на Донецькому напрямку.

«Найгарячіше було в районі Опитного. В бік українських воїнів бойовики вели вогонь із стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, різних типів гранатометів та БМП», – ідеться в повідомленні.

Відносно спокійно було на Луганському та Маріупольському напрямках, додають українські військові.

У штабі АТО також інформують про інцидент з участю автомобіля, що належить міжнародним спостерігачам.

«У районі Мар’їнки снайпер незаконних збройних формувань поцілив в автомобіль місії ОБСЄ, що перебував у складі патруля, до якого також входили офіцери української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації обстановки на південному сході України, сапери ДСНС та військовослужбовці цивільно-військового співробітництва. Головне завдання спільного патруля було забезпечити безпеку цивільного персоналу, що виконував відновлювальні роботи, щодо ремонту пошкодженого газопроводу. Представники місії ОБСЄ не постраждали», – відзначають українські військові.

В угрупованні «ДНР» в обстрілі околиць Донецька звинувачують Збройні сили України.

Також донецькі сепаратисти заявили про початок «слідчих дій за фактом обстрілу спостерігачів місії ОБСЄ в районі окупованого міста Мар’їнка». В угрупованні «ДНР» в обстрілі спостерігачів звинувачують «українських диверсантів».

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

13 січня після завершення засідання Тристоронньої контактної групи спеціальний представник ОБСЄ у цій групі Мартін Сайдік повідомив, що сторони конфлікту в Україні знову спробують повністю припинити вогонь з 14 січня. Проте повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG