Доступність посилання

ТОП новини

ВРЮ рекомендує звільнити 21 суддю через рішення щодо активістів Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Вища рада юстиції рекомендує до звільнення 21 суддю за порушення присяги при ухваленні рішень щодо активістів Євромайдану, заявляє глава ВРЮ Ігор Бенедисюк.

За його словами, всього за матеріалами тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів відкрили 41 провадження проти 46 суддів, які виносили рішення проти активістів Євромайдану і Автомайдану.

«На сьогоднішній день винесено рішення у 28 дисциплінарних справах. Щодо 21 судді ВРЮ ухвалила рішення рекомендувати звільнити за порушення присяги», – повідомив Бенедисюк.

Щодо одного судді рада винесла рішення про відсутність порушень при розгляді справи, щодо ще шести суддів матеріали спрямовані до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Президент України Петро Порошенко 18 січня звільнив чотирьох суддів, зокрема суддю Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва, який ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу екс-прем’єру України Юлії Тимошенко, а також виніс вирок у «газовій справі».

XS
SM
MD
LG