Доступність посилання

ТОП новини

Що вплине на голосування депутатів стосовно Донбасу? (Огляд преси)


Для багатьох депутатів публічні звинувачення у «зраді» можуть стати вирішальним чинником для відмови від голосування

Газета «День» коментує результати Антикорупційного форуму в Харкові. Видання пише, що напередодні Форуму дискутували: запланований захід має на меті реальний пошук шляхів боротьби із корупцією, чи це підготовка нової політичної сили Міхеїла Саакашвілі з використанням болючої для суспільства теми. Однак, як переконує видання, подолання корупції – це проблема не форумів, і навіть не поліції і прокуратури. Це проблема вибору суспільства. Поки що, як переконує експерт видання, суспільство ще свій вибір не зробило. Як символічні акти такі форуми – це нормально, але це не вирішує проблему суспільства, зазначає газета.

Наступного тижня у Верховній Раді буде гаряче, адже на кін поставлено надто багато, констатує газета «Україна молода». У статті «Особливості «особливого статусу» видання прогнозує – чим завершиться голосування за зміни до Конституції України. Експерти газети вважають, що для багатьох депутатів, які вагаються, публічні звинувачення у «зраді» можуть стати вирішальним чинником для відмови від голосування. Відповідно, завдання прихильників нової Конституції – мінімізувати дебати, з’єднати голосування з іншими питаннями і взагалі – відволікти увагу. Однак, як попереджає видання, треба відразу бути готовими до того, що і позитивне, і негативне голосування призведе до нового витка політичної кризи.

Газета «Сегодня» інформує, що у 2016 році в українській армії збережеться призов на строкову військову службу, а також відбудеться, як мінімум, ще одна хвиля часткової мобілізації. Без неї і призову президент Петро Порошенко, міністр оборони Степан Полторак, а також народні депутати не бачать іншої можливості навчити якомога більше чоловіків військовій справі. На службу заохочуватимуть підвищеним грошовим утриманням. Також у 2016 році в Україні займуться відродженням військ протиповітряної оборони. Однак, на думку експертів, це буде важко зробити, тому що зенітно-ракетні комплекси, які дісталися в спадок від СРСР, застаріли, а виробнича база для їхньої модернізації перебуває в Росії, яка визнана головним військовим супротивником України. Докладніше «Сегодня» розповідає в статті «Дорога мобілізація і нова система ППО».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG