Доступність посилання

ТОП новини

У розмінуванні на Донбасі мали б бути зацікавлені і сепаратисти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Україну прибуває місія експертів ООН

ООН планує долучитися до розмінування та гуманітарних операцій на Донбасі. Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко сказав в інтерв’ю «Голосу Америки», що саме це буде серед головних питань підготовчої роботи спеціальної місії організації, яка прибуває до Києва 23-го січня.

Чільний український дипломат висловив сподівання, що в успішній роботі місії ООН мають бути зацікавлені і сили сепаратистів.

Український дипломат також сказав, що є «певні просування» із ідеєю миротворчого контингенту ООН на сході України, але не повідомив подробиць. Пропозицію України про створення такого контингенту кілька місяців тому заблокувала Росія, скориставшись своїм правом вето у Раді безпеки.

Я не кажу, що вже завтра почнеться розгортання миротворчої операції ООН. Ми говоримо лише про один з елементів: допомогу ООН у питанні розмінування на сході України
Володимир Єльченко

В делегації будуть представники департаменту роззброєння та відділу розмінування, які визначатимуть, що саме може взяти на себе ООН. Володимир Єльченко сказав, що міни і залишки боєприпасів та техніки спричиняють каліцтва і навіть смерть цивільних мешканців. За його словами, організація готова виділяти на такі операції суттєві кошти.

«Я не думаю, що будуть якісь перешкоди. Я не кажу, що вже завтра почнеться розгортання миротворчої операції ООН. Ми говоримо лише про один з елементів: як нам сфокусувати допомогу ООН у питанні розмінування на сході України. Місія приїде, зробить розрахунки. Можливо буде створений невеличкий офіс ООН в Україні», – сказав Володимир Єльченко в інтерв’ю з Нью-Йорка.

Місія працюватиме в Україні упродовж двох тижнів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG