Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ домовилося про термінове постачання в Україну ліків від грипу


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністерство охорони здоров’я України домовилося з виробниками лікарських засобів «Таміфлю» – компанією «Рош Україна» і «Реленца» (Zanamivir) – компанією «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» щодо термінового постачання в Україну цих препаратів від грипу.

Як повідомила 19 січня прес-служба МОЗ, компанія «Рош Україна» готова здійснити постачання п’яти тисяч упаковок «Таміфлю» протягом двох тижнів у міжнародній упаковці і протягом восьми-дев’яти тижнів – у дозволеній україномовній упаковці. За інформацією «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна», лікарський засіб «Реленца» буде в аптечній мережі і на складах дистриб’юторів із 18 січня 2016 року у кількості 1 тисяча 124 упаковок.

Крім того, МОЗ України провело переговори з урядом Литви про надання Україні як гуманітарної допомоги майже 2,5 тисячі упаковок препарату «Таміфлю» і понад 27,5 тисячі упаковок «Реленци», які мають надійти також протягом двох-трьох тижнів.

«МОЗ України вживе всіх необхідних заходів щодо забезпечення зазначеними лікарськими засобами і медичних закладів, і аптечної мережі», – йдеться в повідомленні.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 19 січня 51 людина померла в Україні через захворювання на грип.

XS
SM
MD
LG