Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовив захисту у вилученні доказів обвинувачення


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, що розглядає справу громадянки України Надії Савченко, відмовився задовольнити клопотання її захисників про вилучення доказів обвинувачення зі справи. Про це повідомив адвокат українки Марк Фейгін.

Відповідне клопотання захист подав на минулому засіданні суду 18 січня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох співробітників ВДТРК і незаконному перетині російського кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

У середині грудня суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року. Адвокати Савченко повідомляють, що їхня підзахисна втратила вже понад 15 кілограмів ваги. За їхніми словами, вона відчуває болі в животі і напади нудоти.

19 січня у прес-службі уповноваженої з прав людини в Росії Елли Памфілової повідомили, що Надія Савченко, що перебуває під вартою й під судом у Росії, пройде додаткове медичне обстеження у зв’язку з її голодуванням.

У разі погіршення стану здоров’я Савченко лікарі готові надати їй необхідну допомогу і перевести Савченко до спеціалізованого медичного закладу, мовиться в повідомленні, яке наводить російське агентство «Інтерфакс».

XS
SM
MD
LG