Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк очікує конфіскації 1,5 мільярда доларів Януковича


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує завершення справи щодо конфіскації 1,5 мільярда доларів колишнього президента України Віктора Януковича.

«Мова йде про практично 40 мільярдів гривень, які можна відправити до державного бюджету, збільшити соціальні стандарти, збільшити пенсії й зарплати. І нам необхідно спільно поставити ключове завдання – це доведення до суду і конфіскація 1,5 мільярда доларів, які вже арештовані», – заявив він на нараді щодо антикорупційних розслідувань.

Яценюк також наголосив на необхідності довести до кінця справу.

«Наше спільне завдання – довести цю справу до кінця і притягнути винних осіб до відповідальності», – додав прем’єр.

Раніше Державна служба фінансового моніторингу повідомляла, що загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній, підконтрольних «сім’ї Януковича», склала – 1,42 мільярда доларів США.

Процедура конфіскації передбачає винесення відповідного рішення суду.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

За даними Генпрокуратури, проти колишнього президента України загалом порушені п’ять кримінальних проваджень: щодо «Межигір’я», Сухолуччя, злочинів на Майдані, злочинної організації, «Укртелекому».

XS
SM
MD
LG