Доступність посилання

ТОП новини

Злочинну організацію і політичні проекти лідера «Укропу» Корбана фінансувало одне джерело – Куценко


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко у п’ятницю повідомив, що фінансування злочинного угруповання під керівництвом лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана здійснювалося паралельно з фінансуванням політичних проектів з одного джерела. Про це прокурор сказав на брифінгу журналістам.

«Фактично фінансування цього злочинного угруповання здійснювалося паралельно з фінансуванням деяких політичних проектів…Фінансування було єдиним. Мільйони спрямовувалися на фінансування як злочинного угруповання, так і на виборчу кампанію, і на громадські та політичні організації. У всіх у них були спільні організації, керівники яких витрачали мільйонні кошти», – заявив Куценко.

Прокурор показав документи, вилучені під час обшуку в помешканні Геннадія Корбана і його офісах, де зафіксовані суми коштів, організації та прізвища, кому передавалися кошти і на які потреби.

«Фінансування було, згідно з нашою інформацією, з одного джерела», –
додав Куценко, зауваживши, що в матеріалах досудового розслідування є документи про фінансування дільничних виборчих комісій, соціологічних проектів, надання грошей ЗМІ під час виборчої кампанії на місцевих виборах у 2015 році тощо.

У Генпрокуратурі заявили також про наявність доказів щодо причетності злочинного угруповання під керівництвом Корбана до рейдерських захоплень у Дніпропетровській області.

У партії «Укроп» заяв Генпрокуратури на адресу свого лідера Геннадія Корбана наразі не прокоментували.

Сьогодні, 22 січня, Апеляційний суд Києва продовжує розгляд скарги адвокатів лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення про тримання його під вартою. Розгляд апеляції Корбана розпочався 5 січня, проте захисники підозрюваного одразу ж заявили про відвід двом із трьох суддів.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG