Доступність посилання

ТОП новини

П'єр Рішар відмовився їхати до окупованого Криму


Афіша вистави П'єра Рішара в Ялті
Афіша вистави П'єра Рішара в Ялті

«Міністерство в межах можливостей здійснює моніторинг артистів, які виступають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим» – Мінкультури України

Слідом за рішенням італійського тенора Алессандро Сафіна скасувати гастролі в Криму французький актор П'єр Рішар також відмовився їхати на окупований півострів, де 10 і 11 лютого планувалися його виступи з виставою «П'єр Річард III», повідомили організатори гастролей артиста в Росії.

«Поки можна сказати, що в політичній та економічній ситуації відвідати сонячний Крим не видається можливим. Пов'язано це, насамперед, з жорстким і агресивним тиском з боку України. Навіть з погрозами життю і здоров'ю», – пояснили організатори.

На офіційному сайті французького актора не було згадок про заплановані виступи в містах анексованого Криму.

Алессандро Сафіна відклав концерти в Криму до «врегулювання конфлікту»

Італійський тенор Алессандро Сафіна скасував два свої концерти в Криму, які були заплановані в лютому в Сімферополі та Севастополі.
Про це йдеться у заяві на офіційній сторінці артиста у «Фейсбуці».

«Останнім часом українська влада ввела певні обмеження, за якими той, хто в'їжджає в регіон Криму, вважатиметься небажаною особою в Україні. Таким чином, я вважав за необхідне повідомити про це промоутеру з Криму, виклавши мій намір провести ці два концерти після врегулювання конфліктної ситуації, в надії на те, що це вирішиться якомога швидше, не стільки для мене особисто і для проведення моїх концертів, а з причин значно більш важливих і глибоких, пов'язаних зі стражданнями в житті стількох людей», – сказано в заяві.

Він зазначив, що «завжди був артистом, далеким від будь-якого політичного впливу, який поважає почуття інших людей, який завжди був прихильником загального добра і миру».

Кириленко: скасування концертів у Криму – це зважене рішення

Міністр культури України В'ячеслав Кириленко вважає, що українські шанувальники італійського тенора Алессандро Сафіна оцінять його рішення про скасування своїх гастролей у Криму, окупованому Росією.

«Алессандро Сафіна скасував свої концерти в окупованому Криму. Дуже зважене рішення, яке, безумовно, оцінять українські шанувальники співака», – написав український міністр у Твіттері.

Також Міністерство культури України напередодні звернулось до МЗС країни із проханням поінформувати представництва іноземних держав в Україні про дотримання іноземними артистами правил перетину державного кордону України й відповідні наслідки у разі його порушення.

«Мінкультури в межах можливостей здійснює моніторинг артистів, які виступають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та на території «самопроголошених республік». Крім того, іноземні артисти, які свідомо виступають на окупованій території, тим самим висловлюють підтримку акту порушення територіальної цілісності нашої держави. Враховуючи це, міністерство вважає, що такі артисти повинні нести відповідальність відповідно до законів України «Про санкції», «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» і «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», – повідомив заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв.

Росія анексувала Крим на початку 2014 року.

Оригінал матеріалу – на сайті «Крим. Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG