Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман підписав закон про перевибори мера Кривого Рогу


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав ухвалений парламентом 23 грудня закон про проведення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня 2016 року.

«Отже, я дотримав слова. Постанова про скасування результатів голосування за закон про вибори у Кривому Розі сьогодні була розглянута першим питанням, і необхідної кількості голосів не набрала. Після цього я отримав законне право підписати цей закон, що невідкладно і зробив», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Народні депутати України раніше сьогодні не підтримали постанову про скасування перевиборів у Кривому Розі, ініційовану фракцією «Опозиційний блок», депутати якої вимагали залишити мером представника цієї політичної сили Юрія Вілкула.

Під стінами парламенту тривав мітинг активістів з Кривого Рогу, які вимагали підписання закону про призначення перевиборів мера їхнього міста.

23 грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження криворізького міського голови Юрія Вілкула і призначила позачергові вибори Криворізького міського голови на 27 березня 2016 року.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 49,24% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагала перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляли, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG