Доступність посилання

ТОП новини

Путін сказав: із ситуації треба виходити, але ні в чому «спуску Украине не давать» – Чорновіл


На його думку, у Росії розглядається варіант повернення Донбасу в Україну, при якому Україна стане ущербною недодержавою

Мінський формат вирішення конфлікту в окремих районах Донецької та Луганської областей може стати платформою, з якої Росія зможе почати вихід із цього конфлікту, якщо вона на це піде. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив політолог Тарас Чорновіл.

26 січня в Мінську відбулося засідання політичної підгрупи із врегулювання конфлікту на Донбасі. Під час попереднього засідання 20 січня обговорювалося проведення місцевих виборів на непідконтрольній Україні території. Сторони обмінюються звинуваченнями у намаганні зірвати переговори.

«Заяви самого Лаврова я б серйозно не розцінював. Сьогодні, наприклад, Лавров заявив, що Росія взагалі не порушувала Будапештського меморандуму: мовляв, там написано, що Україну не можна ядерною зброєю бомбардувати. Він просто «тупо» збрехав», – прокоментував Тарас Чорновіл слова голови російського МЗС Сергій Лаврова про те, що Україна зриває домовленості.

На думку Чорновола, Росія зацікавлена у відтягуванні результату, адже у неї немає своєї кінцевої позиції.

«Путін сказав, що з ситуації треба виходити, але ні в чому «спуску Украине не давать». Тобто витискати з України та західних партнерів ситуацію, коли будуть змушені західні партнери і в першу чергу Україна прийняти російський варіант повернення Донбасу в Україну», – зазначає політолог.

На його думку, у Росії розглядається варіант повернення Донбасу в Україну, при якому Україна стане «неповноцінною недодержавою».

ЗАВАНТАЖИТИ

(Радіо Свобода опублікувало цей матеріал у рамках спецпроекту для жителів окупованої частини Донбасу)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG