Доступність посилання

ТОП новини

Чи посваряться «Народний фронт» і «Блок Порошенка»? (Огляд преси)


Конфронтація між пропрезидентською та пропрем’єрською частиною істеблішменту входить у свою найгострішу фазу

Конфронтація між пропрезидентською та пропрем’єрською частиною істеблішменту входить у свою найгострішу фазу, стверджує газета «Україна молода». Видання переконує, що у Порошенка та Яценюка є «взаємне» каміння за пазухою: у прем’єра – референдум про зміни до Конституції, а у президента – відставка уряду. Питання в тому, чиї нерви здадуть першими... Про це газета пише у статті «Референдум як розмінна монета, або Чи посваряться «Народний фронт» та «Блок Порошенка»?»

У цьому ж числі експерт газети «Україна молода» переконує, що Україні варто повернутися до проекту створення державного нафтохімічного комплексу – тільки так можна суттєво здешевити вартість пального. Заголовок статті – «Фактор нафти».

Щороку українці живуть за новими податковими правилами. Ключові нововведення в 2016-му торкнулися податків на нерухомість і транспорт. Тепер платити за своє майно українці будуть більше. Газета «Сегодня» розібралася, хто і скільки віддасть за багатство. Зокрема, як інформує видання, головна зміна – з'являється додатковий податок – 25 тисяч гривень за дуже великі об'єкти. При цьому гроші вилучатимуться і за нежитлові приміщення. Докладніше йдеться в публікації «Податковий удар».

Експерти газети «День» розмірковують про те, який вплив матиме на росіян демонстрація телеканалом «Бі-Бі-Сі» фільму «Таємні багатства Путіна». За оцінкою автора фільму, Володимир Путін – найбагатша людина в Європі й один із найбагатших людей у світі. Докладніше «День» пише у матеріалі «Лицемірству покладено край».

Антимонопольний комітет України зобов’язав «Газпром» привести умови транзиту газу через територію України до економічно обґрунтованого рівня. Як зазначає газета «День», зійшовши з російської газової голки, Україна дістала можливість домагатися компенсації за несправедливість газових контрактів, що були чинні. Провідним атакуючим гравцем на цьому полі став Антимонопольний комітет. Про його шанси на успіх і про можливу реакцію «Газпрому» газета розповідає в публікації «Росія ігнорує міжнародне законодавство».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG