Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: в перспективі головною військовою загрозою є країна-агресор Росія


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в тривалій історичній перспективі головною військовою загрозою є країна-агресор Росія.

Як повідомляє прес-служба президента, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України Порошенко наголосив на необхідності затвердження нового військово-адміністративного поділу.

Він заявив, що в цьому питанні Україна виходить з того, що «в тривалій історичній перспективі головною військовою загрозою є і, на жаль, буде залишатися, країна-агресор Російська Федерація».

На його думку, нове військово-адміністративне районування дасть можливість, серед іншого, підвищити ефективність виконання завдань з мобілізаційної підготовки.

«До цих пір це районування було побудоване на тому, що левова частина підрозділів Збройних сил України, інших військових формувань концентрувалися на нашому західному кордоні, де були створені усі умови для розташування військ», – сказав Порошенко та зазначив, що при цьому східний кордон не лише не був демаркований, а фактично не було вибудованої лінії оборони на східному кордоні.

У січні минулого року Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG