Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав ухвалені Радою зміни до регламенту


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Цей закон Верховна Рада 229 голосами ухвалила кілька годин тому. Документ дозволяє парламенту внести зміни до Конституції в частині децентралізації на наступній сесії парламенту.

За документ жодного голосу не віддали фракції «Самопоміч» і «Радикальна партія». Лідер останньої Олег Ляшко заявив, шо таким чином парламент відтягує процес пошуку необхідних 300 голосів, щоб як тільки ці голоси з’являться, проголосувати за «особливий статус» Донбасу.

Раніше Конституційний суд України повідомив, що конституційне подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення поняття «на наступній черговій сесії Верховної Ради» почне розглядати 29 січня. Попри це, коли може бути винесений висновок, не повідомляють.

За статтею 155 Конституції, законопроект про внесення змін до Конституції вважається ухваленим, якщо його спершу попередньо схвалює більшість від конституційного складу парламенту (тобто принаймні 226 депутатів), а «на наступній черговій сесії Верховної Ради України» за нього проголосує не менш як дві третини від конституційного складу парламенту (тобто принаймні 300 депутатів).

XS
SM
MD
LG