Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила закон про переведення працівників культури на контракт


©Shutterstock
©Shutterstock

Верховна Рада України у четвер ухвалила в другому читанні законопроект щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури. «За» проголосували 240 народних депутатів.

«Жодних масових звільнень творчого персоналу не буде. Практично зі всіма будуть переоформлені трудові відносини», – запевнив віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Насамперед у документі йдеться про запровадження відкритих публічних конкурсів на керівників закладів культури замість призначень, як було досі. Так, законом передбачено, що керівників культурних закладів обиратимуть на конкурсній основі, яка буде відкритою та прозорою, а також передбачено укладення контрактів на 5 років. Одна людина може обіймати посаду керівника не більше ніж 2 терміни.

Законопроект також передбачає оформлення трудових відносин терміном на три роки з художнім та артистичним складом державних та комунальних закладів культури шляхом укладання контрактів, на конкурсній основі в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури.

11 листопада Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроект, що передбачає запровадження контрактної форми роботи в галузі культури. Законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури» уряд схвалив 8 квітня.

XS
SM
MD
LG