Доступність посилання

ТОП новини

Замість КПУ з’явиться «Лівий сектор»? (Огляд преси)


Зникнення КПУ робить лівий фланг вакантним

Парламентська більшість тріщить по швах. І вже незабаром в коаліції можливе переформатування. Особливо це ймовірно після можливої заміни глави уряду, припускає газета «Україна молода». Видання пише, що під прапором нового прем’єра спробують згуртувати «Блок Петра Порошенка», «Батьківщину» й «Самопоміч», а також частину «Народного фронту». Загалом, як зазначають газетярі, українські коаліціади (і спікеріади також) були завжди сповнені драматизму та неочікуваних поворотів. Про те, як виглядали ці процеси протягом останніх 25 років та чи чомусь вони навчили нинішніх депутатів газета розповідає в статті «Коаліціада. На порозі «нової ери»?».

Ні для кого не секрет, що в парламентській більшості немає єдності, погоджується газета «Факти». І справа навіть не в торгівлі за посади і не в розбіжностях щодо поправок до Конституції, а в різних політичних підходах. Деякі політсили прагнуть дострокових парламентських виборів. Тому і підтримують будь-яку дестабілізацію в країні. Такий розвиток подій не просто помилковий, але і небезпечний, переконує експерт газети.

Газета «Сегодня» інформує, що Вищий адмінсуд в терміновому порядку затвердив заборону Компартії. Газетярам складно логічно пояснити, кого і чим ще може лякати КПУ, що її існування потрібно було повністю заборонити. Адже Симоненко давно і міцно вжився в капіталістичну реальність і був декоративним елементом політичної системи, яка лише допомагала направляти ліві настрої в колію буржуазного парламентаризму. Видання наголошує, що зникнення КПУ робить лівий фланг вакантним. І це особливо небезпечно для влади, оскільки на тлі часто непопулярних соціальних програм зростання лівих настроїв є неминучим. Ось тільки осідлати його тепер може не старезна КПУ, а якийсь радикальний «Лівий сектор», попереджає газета.

Українську армію чекає масштабне оновлення: днями Кабмін схвалив концепцію реформування обороннопромислового комплексу до 2020 року. Як стверджують військові і розробники зброї, розпочався старт нових розробок – аж до того, що через кілька років в парку техніки може з'явитися, наприклад, танкоробот, якому не потрібен екіпаж. Докладніше про це розповідає газета «Сегодня» в статті «План для оборонки: танкoроботи і підводні човни».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG