Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 71 обстріл – штаб АТО


Проросійські бойовики на Донбасі впродовж доби 28 січня 71 раз обстріляли позиції українських військових. Про це інформує прес-центр штабу АТО.

За цими даними, обстріли зафіксовані на Світлодарській дузі та в районі тимчасово окупованого Донецька.

«Напруженою була ситуація в районі Мар’їнки. Українські воїни змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь на обстріли», – повідомляє штаб.

Також українські військові стверджують, що 18 січня о 21:10 бойовики з БМП та автоматичного станкового гранатомета обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» Державної прикордонної служби України.

«За оперативною інформацією, подібні провокації готуються бойовиками і на інших контрольних пунктах в’їзду-виїзду, зокрема на Артемівському напрямку», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Донецька та Горлівки і підготовці наступу.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG