Доступність посилання

ТОП новини

Кількість смертей від грипу в Україні зросла до 155 – МОЗ


Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що з початку епідемічного сезону (кінець вересня 2015 року – кінець січня 2016 року) в Україні від захворюваності на грип померли 155 людей. Про це йдеться на сайті відомства у п’ятницю, 29 січня.

«За оперативними даними, зареєстровано 155 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 32 випадки, в Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11», – мовиться в повідомленні.

На сьогодні вже перехворіли на грип та ГРВІ майже 3 мільйони 100 тисяч громадян України, це майже 8% від кількості населення.

Найвищий показник захворюваності медики фіксують у Київській області та Києві, найменше – у Закарпатській та Харківській областях.

Серед усіх хворих в Україні близько 65% – це діти віком до 17 років.

У четвер в МОЗ повідомляли про 129 летальні випадки через ускладнення від грипу та ГРВІ.

Медики наголошують, що летальні наслідки є результатом пізнього звернення за медичною допомогою. З початку епідемічного сезону за медичною допомогою своєчасно звернулася лише третина померлих, зазначили в МОЗ.

XS
SM
MD
LG