Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк вважає безпідставними дискусії про можливе зняття санкцій проти Росії


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає безпідставними дискусії про можливе зняття санкцій проти Росії. Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Канади Стефаном Діоном.

«Вважаю, що будь-які дискусії або в країнах-членах Європейського союзу або серед наших західних партнерів про ймовірність зняття санкцій не мають під собою на цьому етапі жодних підстав», – сказав Яценюк.

Він також наголосив, що питання незаконної анексії Криму і санкцій до Росії «не повинні виключатися з глобального порядку денного».

У середині січня інформаційне агентство Bloomberg повідомило, що Захід допускає зняття санкцій, накладених через втручання Росії на Донбасі, в найближчі місяці, бо сподівається, що Москва доти виконає мінські домовленості.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Країни Заходу застосували низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Також Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG