Доступність посилання

ТОП новини

Глава Чечні звинуватив «Інстаграм» у порушенні свободи слова


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Глава російської республіки Чечня Рамзан Кадиров звинуватив соціальну мережу «Інстаграм» у порушенні свободи слова і заявив, що його публікацію видалили через висловлювання на адресу, як він висловився, «собак Америки, друзів Держдепу і Конгресу».

Напередодні ввечері з «Інстаграму» Кадирова зник відеоролик з російськими опозиціонерами Михайлом Касьяновим і Володимиром Кара-Мурзою-молодшим, знятими через стилізований оптичний приціл. Представник соціальної мережі заявив, що відео видалене через порушення правил сервісу, які вимагають поважати інших членів суспільства.

Раніше опозиціонери Михайло Касьянов, Володимир Кара-Мурза і Олексій Навальний назвали ролик Кадирова погрозою вбивства.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков 1 лютого відмовився коментувати відео, опубліковане главою Чечні, заявивши, що в Кремлі не стежать за «Інстаграмом» Рамзана Кадирова.

Кадр із опублікованого Кадировим відео
Кадр із опублікованого Кадировим відео

Кадиров розмістив відео з Касьяновим і Кара-Мурзою у своєму в ніч на 1 лютого. Він супроводив відео двома підписами: «Касьянов приїхав до Страсбурга за грошима для російської опозиції» і «Хто не зрозумів, той зрозуміє».

Раніше глава Чечні у своїх заявах неодноразово називав російських опозиціонерів «ворогами народу» і «зрадниками».

На цю ж тему:

Карикатура Олексія Кустовського
Карикатура Олексія Кустовського

Карикатура Євгенії Олійник
Карикатура Євгенії Олійник

Карикатура Сергій Йолкіна
Карикатура Сергій Йолкіна

XS
SM
MD
LG