Доступність посилання

ТОП новини

«Блок Петра Порошенка» не затверджував кандидатури міністрів – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко заявляє, що оприлюднені раніше прізвища кандидатів на посади міністрів в уряд є неостаточними і незатвердженими.

«Вчора в «БПП» без жодного впливу з Адміністрації президента чи інших центрів впливу просто говорили про те, хто міг би піти в уряд. Я особисто голосував проти трьох чи чотирьох кандидатур. Тим не менше, близько 30 колег висловлювали свою підтримку. Як розумієте, від 140 депутатів «БПП» це не рішення, це попередні, скажімо, заміри бажань певної частини фракції. Депутат Лещенко не зовсім точно видав інформацію у ЗМІ», – пояснив він.

Луценко також зазначив, що ініціюватиме повернення до обговорення кандидатів у міністри від цієї фракції.

«З приводу висунутих кандидатур я як голова фракції буду ініціювати повернення до цього питання, аби зняти найбільш неприйнятні для суспільства прізвища. Які саме, ми обговоримо на фракції», – повідомив він.

Напередодні видання «Українська правда» оприлюднило інформацію, яку надав народний депутат з «Блоку Порошенка» Сергій Лещенко, про кандидатів від фракції в уряд. На посади в уряді нібито претендують: Олексій Гончаренко – міністр охорони здоров’я; Гліб Загорій – керівник Мінекології; Тарас Кутовий – керівник МінАПК; Павло Рябікін – керівник Мінінфраструктури; Віталій Ковальчук – перший віце-прем’єр; Євген Нищук – міністр культури; Ольга Бєлькова – віце-прем'єр з євроінтеграції; Олександр Співаковський – міністр освіти.

Водночас за повне перезавантаження уряду та зміну прем’єр-міністра виступають фракції «Радикальна партія», «Батьківщина» та «Самопоміч». Звітувати за минулий рік своєї діяльності у парламенті Арсеній Яценюк буде в період з 16 по 19 лютого. Свій звіт Кабінет міністрів вже передав у Верховну Раду.

XS
SM
MD
LG