Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ відкрило кримінальне провадження після заяв Абромавичуса щодо Кононенка


Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявою міністра економічного розвитку й торгівлі Айвараса Абромавичуса про те, що перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко блокує роботу міністерства.

Як повідомляє прес-служба бюро, детективи НАБУ розпочали перевірку фактів, озвучених Абрамавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів.

Розслідування розпочали за статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

У НАБУ планують найближчим часом запросити Абрамовичуса для допиту як свідка.

Раніше сьогодні Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

На цю ж тему:

03.02.2016
Абромавичус звинуватив у втручанні в роботу міністерства представника БПП

Міністр економіки подав у відставку, пояснивши це спробами Ігоря Кононенка взяти під контроль «грошові потоки» далі

03.02.2016
Посли низки країн Заходу «глибоко розчаровані» відставкою Абромавичуса

«Важливо, аби українські лідери відкинули свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишили у минулому корисливі інтереси» далі
XS
SM
MD
LG