Доступність посилання

ТОП новини

Уряд вніс у Раду два законопроекти щодо реструктуризації іпотечних кредитів


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду два законопроекти, спрямованих на реструктуризацію іпотечних кредитів.

Текст законопроекту №4004 про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) і законопроекту № 4005 про внесення змін до Податкового кодексу (щодо реструктуризації зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) на сайті Ради відсутні.

У листопаді минулого року уряд затвердив пакет законопроектів для підтримки громадян та підприємств, які брали кредити у валюті, включаючи законопроект «Про фінансову реструктуризацію» та «Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)».

За даними уряду, кількість родин, які матимуть право на реструктуризацію валютних іпотечних кредитів, складає приблизно 37 000 на загальну суму понад 20 мільярдів гривень. В уряді зазначали, що законопроект щодо реструктуризації зобов’язань не несе загроз для банківської системи: його погодили з 19 найбільшими банками України, що володіють 75% активів у банківській системі.

XS
SM
MD
LG