Доступність посилання

ТОП новини

Чи буде актор ДіКапріо грати Путіна?


Володимир Путін (ліворуч) та Леонардо ДіКапріо
Володимир Путін (ліворуч) та Леонардо ДіКапріо

Тим часом ні, кажуть у кінокомпанії. Але чутки вже пішли і викликали значну реакцію в Росії та поза її межами

Повідомлення про те, що відомий американський актор Леонардо ДіКапріо погодився зіграти роль президента Росії Володимира Путіна у фільмі про російського керівника, викликали значну реакцію в Росії та поза її межами. Але, як з’ясувалося, це наразі не так.


Російський телеканал «Дождь» послався на два неназвані джерела, заявляючи, що американський актор Леонардо ДіКапріо дав попередню згоду зіграти роль Володимира Путіна. Ці джерела, повідомив канал, наближені до виробника фільму, компанії Knightsbridge Entertainment із Великої Британії.

Knightsbridge Entertainment дійсно повідомляє, що має у своїх планах проект фільму про Путіна. «Із КДБ у прем’єр-міністри й у президенти. Людина і міф» – так рекламує компанія цей план.

Але, як з’ясувалося, повідомлення щодо згоди ДіКапріо з’явилося раніше від самої згоди. Як сказав Радіо Свобода керівник Knightsbridge Entertainment Ґрант Креймер, компанія не зверталася до Леонардо ДіКапріо ні з якими пропозиціями.

«Я знаю Леонардо і вважаю його одним із найкращих акторів і одним із найкращих людей, і він дійсно був би казковим вибором. Але ми до нього ще не зверталися», – сказав Креймер.

Він також охарактеризував як «дещо передчасне» повідомлення російського державного агентства «РІА Новості», що процитувало віце-президента Knightsbridge Entertainment із продюсерських питань у Східній Європі й на Близькому Сході Валерія Сааряна – той, за цим повідомленням, заявив, що в кінопробах беруть участь чотири актори найвищого класу, а режисер майбутнього фільму має два «Оскари».

За словами Креймера, компанія дійсно веде переговори з одним відомим режисером, який висловив велике зацікавлення, але ще не зверталася ні до кого з акторів, не тільки до ДіКапріо.

Креймер додав, що сам уперше дізнався про цю нібито участь ДіКапріо у фільмі тільки з телефонного дзвінка Радіо Свобода.

Сам ДіКапріо чи його представники наразі не відповіли на запити Радіо Свобода.

ДіКапріо вже хотів грати Путіна й Распутіна

Новина про «згоду американця зіграти роль російського президента» спершу захопила російські засоби інформації й соцмережі. Прокремлівський сайт LifeNews заявив, що нарешті збулася мрія ДіКапріо, який минулого місяця заявляв, що йому було б «дуже, дуже цікаво» зіграти роль Путіна.

Про це актор сказав у середині січня в інтерв’ю Welt am Sonntag, недільному виданню німецького щоденника Die Welt. При цьому ДіКапріо додав, що радо зіграв би не тільки Путіна, а й Распутіна і Леніна – інших діячів російської історії, про яку, на його думку, треба б знімати більше фільмів. У ній є так багато сюжетів майже шекспірівської якості, які надзвичайно захоплюють його як актора, додав Леонардо ДіКапріо.

Путін і ДіКапріо вже зустрічалися – 2010 року в російському Санкт-Петербурзі, на міжнародному форумі, присвяченому проблемам захисту рідкісної тварини – амурського тигра. Туди актор прибув, незважаючи на небезпечні проблеми з двома літаками підряд – у першого зайнявся двигун, у другого закінчилося пальне. Тоді, розповідаючи про це, Путін так оцінив сміливість ДіКапріо: «У нас у країні, в народі, про таких кажуть: справжній мужик!»

ДіКапріо, зі свого боку, тоді ж розповідав Путіну, що двоє з його предків, одна з бабусь і один із дідусів, були росіянами.

А тим часом після перших повідомлень нібито про згоду американця зіграти роль російського президента в соцмережах і в Росії, і поза її межами почали, не чекаючи на підтвердження чи спростування, жартувати з цього приводу.

Автори жартів або пишуть, що не могли втриматися, щоб не поєднати разом риси облич ДіКапріо й Путіна, або кажуть, що «насправді Путін грає роль ДіКапріо», або, згадуючи і останню наразі роль американця у фільмі «Легенда Г’ю Гласса», де його герой боровся з ведмедицею, і давно відомий фотоколаж «Путін верхи на ведмеді», запитують: «Так що, ДіКапріо справді готовий знову знятися у сцені з ведмедем?»

Матеріал готували: Carl Schreck, Сергій Драчук

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG