Доступність посилання

ТОП новини

Як вчорашні воїни і майданівці працюють у владі


«Проблеми міста треба вирішувати як бойове завдання» – Ямщиков (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

«Проблеми міста треба вирішувати, як бойове завдання» – Ямщиков (відео)

Мій товариш загинув в АТО, і для мене дуже принциповим є щось змінити в цьому місті – депутат-ветеран

Посвідчення депутата Полтавської міської ради Вадим Ямщиков отримав уперше, раніше його діяльність була пов’язана з футбольними уболівальниками Полтави. Восени він добровольцем пішов на фронт, а згодом очолив громадську організацію ветеранів та учасників АТО. Тепер Вадим Ямщиков займається комунальними проблемами свого міста.

До того, як стати депутатом Полтавської міської ради, Вадим Ямщиков працював з уболівальниками футбольного клубу «Ворскла». Під час Кубку України 2014 року близько 5 тисяч «ультрас» пройшли вулицями Полтави «Маршем єдності» з нагод відкриття в місті 30-метрового меморіалу «Небесної сотні».

Треба йти змінювати ситуацію в місті, в Україні
Вадим Ямщиков

Восени, добровольцем батальйону «Азов», Вадим вирушив на схід України, а повернувшись, очолив громадську організацію ветеранів та учасників АТО. На запитання чому вирішив піти у владу, він відповів: «Тому що вирішив брати на себе відповідальність, тому що після Майдану, у якому я брав активну участь, я зрозумів, що просто скинути владу і піти додому вже не вийде. Треба брати відповідальність на себе і власним прикладом йти змінювати ситуацію в місті, в Україні».

Свою роботу розпочав з проекту меморіального комплексу на Алеї Героїв, де на згадку про загиблих у війні полтавців було відкрито пам’ятні дошки.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю «Азову»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Ціна життя. Меморіальна дошка і нагорода «За мужність» посмертно
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

Днями Вадим організував благодійний турнір, під час його «ультрас» з різних міст України збирали кошти на потреби воїнів АТО.

Українські ультрас боролися за «Кубок Героїв» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Мій товариш загинув в АТО, і для мене дуже принциповим є щось змінити в цьому місті
Вадим Ямщиков

«Що таке сто днів? У мене дуже велика мотивація, мотивація тих хлопців, які зараз в АТО. Мій товариш загинув в АТО, і для мене дуже принциповим є щось змінити в цьому місті», – ділиться з кореспондентом Вадим Ямщиков.

Підбити перші підсумки діяльності допомогла негода. До середини січня шляхово-експлуатаційна дільниця потроху справлялась, а коли почалися великі снігопади, техніка зупинилась. Сніговий колапс тривав у місті протягом тижня. Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Юрій Кропивка коментувати ситуацію відмовився.

«Якби ви показували об’єктивно, я б вам дав інтерв’ю, а ви показуєте відверту гидоту, зрозумілу лише вам та окремим людям», – відповів заступник міського голови з ЖКГ.

Була створена тимчасова комісія з благоустрою, яку очолив Вадим Ямщиков. Головним завданням було знайти й долучити до роботи техніку приватних підприємців. На створену «гарячу лінію» дзвінки надходили з різних куточків міста.

«Місто – це «господарка», «господарка» на 90%. Вирішувати такі питання – це головне, для чого можна йти в депутати. Зараз 10 година вечора, і це нормально. Цілодобово. Так і повинен працювати депутат», – говорить він.

Ті, кого вдалося «відкопати» з кучугур, дякували, але були й незадоволені полтавці: «Вони на публіку грають, ніхто його (місто – ред.) не чистить, вийдіть в місто, гляньте», – скаржиться полтавець Сергій.

В роботі депутатом, звичайно, є свій плюс – можна скоріше вирішити деякі питання, з мінусів Вадим Ямщиков називає лише один: брак часу. Говорить, що депутат повинен бути універсальним – завдань дуже багато.

Як «кіборги» та майданівці владою користуються?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:19:57 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG