Доступність посилання

ТОП новини

Україна має виконати необхідні для виділення траншу МВФ умови – Томбінський


Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський
Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський

Посли країн «Групи семи» на зустрічі з президентом та іншими керівниками України 4 лютого наголосили на тому, щоб Україна виконала всі необхідні для виділення чергового траншу МВФ умови. Про це повідомив голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський після зустрічі послів із Петром Порошенком, головою уряду Арсенієм Яценюком та головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

«Про це ясно було сказано, але про щось конкретне не говорилося», – додав голова представництва Євросоюзу в Україні. Томбінський зауважив, що також не обговорювалися можливі ризики невиділення чергового траншу МВФ.

Зараз Україна та МВФ узгоджують меморандум про другий перегляд програми розширеного фінансування. За рішенням Ради директорів фонду Україна отримає чи не отримає третій транш кредиту в обсязі 1,7 мільярда доларів. Позитивне рішення МВФ дозволить Україні залучити ще 2,3 мільярда доларів фінансової допомоги – 1 мільярд доларів гарантій від уряду США, а також кредитні транші від Євросоюзу та Світового банку.

Посли кількох країн, у тому числі і з «Групи семи», також заявили 3 лютого, що «глибоко розчаровані» відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

XS
SM
MD
LG