Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні в офісі Меджлісу виявлені осколки гранати – поліція


Будівля представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, 7 лютоо 2016 року
Будівля представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, 7 лютоо 2016 року

У Херсоні у будівлі представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, де вночі стався вибух, виявлені осколки гранати, повідомляє прес-служба херсонської поліції.

«Правоохоронці провели ретельний огляд місця події. Під час перевірки експерти-вибухотехніки виявили осколки, кільце і пружину від гранати РГД-5», – йдеться у повідомленні.

Зібрані матеріали передали до управління СБУ у Херсонській області, триває слідство, додають в поліції

У Херсоні в ніч на 7 лютого у будівлі представництва Меджлісу стався вибух. Раніше правоохоронці повідомляли, що в приміщенні спрацював невідомий вибуховий пристрій.

Глава Меджлісу Рефат Чубаров повідомляв, що спрацював вибуховий пристрій, ймовірно, граната. У результаті вибуху пошкоджені двері в підвальне приміщення, жертв та інших руйнувань немає.

Пошкоджені двері внаслідок вибуху, 7 лютого 2016 року
Пошкоджені двері внаслідок вибуху, 7 лютого 2016 року

«Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу розцінює те, що трапилося як умисну провокацію з боку проросійських сил, спрямовану на дестабілізацію ситуації на півдні України, зокрема, в Херсонській області і чекає оперативного розкриття правоохоронними органами України обставин, замовників і виконавців злочину», – написав Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

Після анексії Росією Криму в Херсоні також працює представництво президента України в АРК. У вересні минулого року невідомі підклали вибуховий пристрій під двері представництва, стався вибух.

Росія анексувала український Крим на початку 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG