Доступність посилання

ТОП новини

У Криму суд заарештував на 2 місяці двох лідерів ОЗУ «Башмаки» – Слідком Росії


У Криму суд обрав запобіжний захід – арешт – для двох затриманих лідерів ОЗУ «Башмаки». Про це повідомляє прес-служба кримського управління Слідкому Росії.

«За клопотанням слідчих органів Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації у республіці Крим щодо двох лідерів банди «Башмаки», підозрюваних у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.209 КК Російської Федерації (бандитизм), п. «а», «д», «ж» ч.2 ст.105 КК Росії (вбивство двох і більше осіб з особливою жорстокістю організованою групою), ч.1 ст.105 КК Росії (вбивство) обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у 1990-х роках Віктором Башмаковим була організована злочинна група, яка нараховувала понад тисячу осіб. Вони скоювали злочини не лише на території Республіки Крим, а й України, займаючись вимаганням у підприємців грошових коштів за здійснення нібито їхньої охорони від зазіхань інших злочинних угруповань. Згодом банда отримала назву «Башмаки».

«Крім того, з 1991 по 1999 роки ними були скоєні вбивства 8 осіб. Під час здійснення нападів члени банди діяли з особливою жорстокістю, застосовували до потерпілих тортури і катування, позбавляли їх життя, заволодівали їхнім індивідуальним майном. На озброєнні у них була велика кількість вогнепальної і холодної зброї, вибухових пристроїв і вибухових речовин. У червні 1994 року, після вбивства Башмакова, підозрювані очолили банду», – підкреслили у відомстві.

«За вказаними фактами правоохоронними органами України було притягнуто до кримінальної відповідальності 24 особи», – додали в Слідкомі.

Російський прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила ТАСС, що «лідери злочинного угруповання Микола Кожухар і Олександр Данильченко взяті під варту на два місяці».

Кожухара і Данильченка затримали в Сімферополі в ніч на 7 лютого.

XS
SM
MD
LG