Доступність посилання

ТОП новини

Лаґард: МВФ може припинити співпрацю з Україною через неналежну боротьбу з корупцією


Крістін Лаґард
Крістін Лаґард

Міжнародному валютному фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією, заявила директор-розпорядник Фонду Крістін Лаґард.

«Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль із надання нового поштовху реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією, складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і надалі і буде успішною», – заявила Лаґард.

За її словами, Україна ризикує повернутися «до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її недавній історії».

Директор-розпорядник МВФ наголосила, що дії лідерів України мають бути спрямовані на те, щоб повернули державу на «обнадійливий шлях реформ».

За чотирирічною програмою розширеного фінансування, яку МВФ почав здійснювати майже рік тому, в березні 2015-го, Україна мала б отримати загалом близько 17 мільярдів доларів. Та через розбіжності між вимогами МВФ і діями уряду Україна отримала наразі лише два транші загалом на 6,7 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG