Доступність посилання

ТОП новини

НАТО продовжить нарощувати свої військові потужності в регіоні Чорного моря – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Союз НАТО в постійному режимі оцінює ситуацію в регіоні Чорного моря і має наміри збільшити там свою присутність, заявив перед початком засідання міністрів оборони 28 держав НАТО керівник цієї організації Єнс Столтенберґ.

«НАТО постійно оцінює ситуацію в Чорноморському регіоні, адаптується до неї і збільшуватиме там свою передову присутність, включно із військово-морськими силами, можливостями перекидання підкріплення, а також засобами розвідки та спостереження», – повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу.

При цьому, з огляду на тісну співпрацю з таким партнером, як Грузія, залучення її до операцій НАТО в Чорноморському регіоні також є частиною цього співробітництва, зазначив Столтенберґ.

З моменту незаконної анексії Криму навесні 2014 року Росія розпочала його широку мілітаризацію. Занепокоєння з цього приводу висловлюють такі країни-члени НАТО, як Румунія, Туреччина і Болгарія, які планують поглибити співпрацю й обговорити можливість створення військово-морського флоту, який може бути інтегрований до структур НАТО.

XS
SM
MD
LG