Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційний комітет просить уряд відтермінувати призначення гендиректора аеропорту «Бориспіль»


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Члени комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції на своєму засіданні вирішили звернутись до Кабінету міністрів України з проханням відтермінувати призначення на посаду генерального директора аеропорту «Бориспіль» Юрія Солончука.

Крім того, члени комітету запросили фіналістів конкурсу на дану посаду на своє наступне засідання 17 лютого.

«У нас є питання до організації конкурсу, адже він відбувся вночі без допуску преси, громадських організацій та депутатів, до критеріїв вибору», – пояснив ініціатор рішення комітету народний депутат від об’єднання «Свобода» Олег Осуховський.

Міністерство інфраструктури відібрало чотирьох кандидатів на посаду генерального директора аеропорту «Бориспіль». Загалом на конкурс подали заявки 17 кандидатів. За підсумками розгляду пакету документів комісія визначила, що кваліфікаційним вимогам відповідають 11 кандидатів. Втім перемогу отримав Юрій Солончук, який керував «Борисполем» у 2006-2007 роках.

Чинний директор «Борисполя» Євген Дихне також брав участь в конкурсі, але в шорт-лист не потрапив. Після чого він подав позов в Окружний адміністративний суд Києва з вимогою призупинити конкурс, оскільки незрозумілими були умови відбору кандидатів. Проте суд відмовив Дихне у забезпеченні позову в частині призупинення кадрового конкурсу.

XS
SM
MD
LG