Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційне бюро проводить обшуки на держпідприємстві «Артемсіль»


Співробітники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки на державному підприємстві «Артемсіль» у місті Соледар Донецької області. Це журналістам програми «Схеми» підтвердив голова антикорупційного бюро Артем Ситник.

«Зараз от проводяться обшуки на «Артемсолі». Туди поїхали 20 спецназівців, бо там реально зона розмежування», – зазначив він.

За словами місцевих мешканців, обшук розпочався близько 9-ї ранку, до держпідприємство під’їхали три мікроавтобуси. У цей час директор був присутній і саме проводив нараду.

«Зараз проходить вилучення документів. Нікого не впускають, нікого не випускають. Наскільки мені відомо, їх цікавлять збиткові контракти з Росією», – повідомив у коментарі Радіо Свобода депутат міськради Соледара Роман Махник.

Раніше Міністерство аграрної політики звернулося до Національного антикорупційного бюро України і Міністерства внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на держпідприємстві «Артемсіль», оприлюднену в розслідуванні програми «Схеми».

Програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», оприлюднила розслідування про зловживання на «Артемсолі» і численних посередників, через яких у 2015 році було реалізовано понад 80% солі. При цьому завод робив дилерам додаткову знижку – 5%.

Паралельно з журналістами «Схем» ситуацією на «Артемсолі» зацікавилося Національне антикорупційне бюро, яке порушило кримінальне провадження і перевіряє роботу держпідприємства. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

XS
SM
MD
LG