Доступність посилання

ТОП новини

Як Порошенку впоратися з корупцією?


Політична криза в Україні викликає стурбованість на Заході

Політична криза в Україні викликає стурбованість на Заході. Керівник МВФ вимагає прискорення реформ.

Відставка міністра економічного розвитку України Айвараса Абромавичуса залишається однією з найбільш обговорюваних тем у світовій пресі. Так, британський журнал The Еconomist у статті під назвою «Любі друзі» аналізує не тільки причини відставки Абромавичуса, хоча і вони важливі, але і те, в якому напрямку має намір вести свою країну президент Порошенко. Британське видання звертає увагу на слова голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лаґард, яка заявила про свою стурбованість ситуацією в Україні і фактично попередила, що Міжнародний валютний фонд може зупинити виконання багатомільярдної програми по фінансуванню України, «якщо вона не викорінить корупцію і не прискорить реформи». Після зауважень Лаґард, президент Порошенко пообіцяв зробити більше.

Ще одне питання, яке цікавить авторів статті – як може змінитись український уряд. Відставка Яценюка, це лише питання часу, говориться в статті The Economist. «Публічно Яценюк і Порошенко поводяться як партнери, але за позакулісною інформацією президент хотів би відправити прем’єр-міністра у відставку, – пише британський журнал. – Цього ж хочуть і близько 70% громадян України, однак в питанні, хто повинен зайняти місце глави уряду, немає консенсусу».

Стаття британського видання має назву «Любі друзі». Саме так називають людей із оточення українського президента. До них зараховують і Ігоря Кононенка, якого Абромавичус звинуватив в обструкції реформ. The Economist пише, що небажання Порошенка відправити у «відставку» Кононенка стало останньою краплею для його критиків. Завершуючи статтю, видання цитує голову українського Центру протидії корупції Дарину Калинюк: «Він (Порошенко) риє політичну могилу собі і країні».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG