Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко повинен позбутись Кононенка (огляд преси)


Вплив народного депутата Ігоря Кононенка став невідповідним його статусу і руйнівним для країни

Вплив народного депутата Ігоря Кононенка став невідповідним його статусу і руйнівним для країни, стверджує тижневик «Новое время». Видання пише, що коли Петро Порошенко не пожертвує одіозною фігурою зі свого оточення, він зробить ту ж помилку, що і його попередники. Але її ціна буде значно вищою. І якщо Порошенко не може наполягати на звільненні свого товариша, Кононенко повинен полегшити йому долю і сам попросити про складання мандата. Залишивши ж Кононенка у владі, Порошенко не вирішить проблему, а тільки відкладе. Докладніше тижневик «Новое время» розповідає в статті «Видалити з друзів».

За останній тиждень Банкова й особисто президент отримали кілька болючих ударів, які можуть істотно послабити позиції Порошенка, констатує «Український тиждень». Тим більше, що удари були як зсредини, так і ззовні: коливання в правлячій партії і фактично ультимативний тон закордонних партнерів виявили в країні політичну кризу, і приховати її, списати на війну вже не вдасться. Президентові в нинішній ситуації не позаздриш. Хоча винен у ній тільки він, переконує тижневик. Маючи шалений стартовий рейтинг, п’ятий президент розміняв його на PR і збагачення армійських друзів. На цьому тижневик наголошує в статті «Ціна старого друга».

Вуглевидобуток на державних шахтах за останні три роки впав учетверо. І, як переконує «Дзеркало тижня», більшість із 35 державних шахт намацали дно. Куди далі? Видання зазначає, що за всієї поваги до більш як 50-тисячної армії вугледобувачів, які є потенційними безробітними й на заході країни, і на воюючому сході, їм варто було б домогтися не тільки комітетських, а й парламентських слухань. Причому ще до ухвалення держбюджету-2016. Тепер залишається сподіватися лише на законодавчі поправки. Заголовок публікації – «Вугілля: і на руїнах держвидобування...».

Арсеній Яценюк зміцнив позиції в Кабміні, але продовжує втрачати підтримку в парламенті. Як стверджує тижневик «Фокус», глава уряду перехопив у Банкової тактичну ініціативу, однак момент істини для уряду повинен настати 16 лютого, коли прем'єр представить у Верховній Раді звіт про діяльність Кабміну. Його головна мета – отримати імунітет від відставки на рік, а на такі поступки в БПП поки не згодні. За інформацією «Фокуса», від своєї генеральної мети змістити Арсенія Яценюка в президентській команді не відмовляються. Як компромісний варіант там розглядають можливість залишити його в кріслі прем'єра до осені. Проблема в тому, що жоден з можливих наступників Яценюка поки не набирає потрібних 226 голосів підтримки. Про це тижневик пише в статті «Ще рік протриматися».

Через низькі оклади на держслужбі почався відтік нових кадрів, які прийшли у владу після Майдану. Це загрожує уповільненням або навіть повною зупинкою, констатує тижневик «Фокус» у статті «На одну зарплату».

Український електорат або обожнює, або ненавидить своїх політиків. Третього не дано – заважають інфантилізм виборців і популізм народних обранців. Як переконує тижневик «Новое время», українці легко піддаються на махінації популістів. Відтак, їм потрібна ера політичної освіти – інакше вони варитимуться в популістській каші ще не один рік.

Змагання за залізничний вузол біля Донецька, через який надходить вугілля до України, може стати черговою серією бойовика «Захарченко vs польові командири сепаратистів». Як стверджує «Український тиждень», негласна боротьба за вузлову станцію між бандитським командиром Ходаковським і ватажком угруповання «ДНР» Захарченком почалася давно, а нині лише перейшла в гостру фазу. Докладніше про неї тижневик розповідає в статті «Хто отримає Ясинувату?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG