Доступність посилання

ТОП новини

14-річний хлопець урятував із пожежі трьох братиків і сестричку


На Буковині переселенець із Луганщини Олег Степанов рятував дітей із пожежі миттєво: по черзі виносив їх із хати на руках

У селі Форосна Чернівецької області п’ятеро дітей уранці залишалися самі в будинку, доки їхні батьки поїхали у справах. За мить сестра-одноліток Олега відчула в будинку запах диму, а хлопець – помітив вогонь. Тоді, не зволікаючи, почав рятувати менших – миттєво виносив дітей із палаючого будинку.

14-річний переселенець із Луганщини Олег Степанов розповів, як рятував молодших братиків та сестричку.

«Даша мила посуд, а я пішов набрати із криниці води, – каже він. – Сестра відчула запах диму, покликала мене, і я побачив вогонь на даху. Тоді – швиденько взяв меншу сестричку на одну руку, братика – на другу. Потім ще один брат покликав мене, я взяв його на плечі та виніс. Усе робив якомога швидше, поки нічого не посипалось, а сестра їх швидко обгортала ковдрою».

Олег зорієнтувався бездоганно – рятувальники

За 40 хвилин вогонь ущент знищив будинок. Рятувальники припускають, що пожежа сталася через коротке замикання на горищі. Кажуть, що хлопчик зорієнтувався дуже добре.

Олега нагородили іменним годинником та грамотою і запросили до себе на службу. Також він став номінантом на участь в акції «Герой-рятівник».

Родина переселенців втратила все нажите знову, односельці обіцяють не залишити в біді

Багатодітна родина переселенців із Донбасу втратила усе, що нажила в селі за півроку. Односельці нині зібрали найнеобхідніші речі для родини і знайшли для них тимчасову, безкоштовну оселю. Далі – обіцяють подбати про постійний будинок для родини Степанових.

Матір Олега – Ірина Степанова – досі не оговталась після пожежі. «Діти були в сусідів, ми намагались загасити та не могли. Чоловік намагався залізти, щоб врятувати документи, втім врятувати не вдалось нічого», – каже вона.

«Тепер ми їх прихистили в одному з будинків – вчителя фізкультури, поки не знайдемо нормального житла», – пообіцяв голова села Форосна Флор Щербанюк.

  • Зображення 16x9

    Майя Гуменна

    Журналістка, авторка публікацій та мультимедійних матеріалів для Радіо Свобода з Чернівців та Чернівецької області.

    Закінчила філософсько-теологічний факультет Чернівецького національного університету.

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Працювала у проектах: «Ми разом», «Обличчя України».

    Захоплююсь культурними проектами, та історіями людей, які мотивують.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG