Доступність посилання

ТОП новини

Українці та друзі України у світі втрачають терпіння через брак боротьби з корупцією (світова преса)


«З мільярдами доларів допомоги на кону, два провідні реформатори подалися у відставку цього місця, заявляючи про корупцію в лавах правлячої коаліції»

Світова преса активно пише про ситуацію довкола уряду прем’єра Арсенія Яценюка, наголошуючи водночас, на потребі активнішої боротьби з корупцією в Україні. Також пишуть про суперечку щодо заборони транзиту українських вантажів російської територією і навпаки, нагадуючи, що Росія все ще не владнала суперечку з Польщею щодо транзиту її територією російських вантажівок. І є публікації про повернення у великий футбол Андрія Шевченка – щоправда, на тренерську посаду в штаб національної збірної України.

Агентство Bloomberg пише про поглиблення політичної кризи в Україні на тлі закликів до відставки нинішнього уряду.

Український політичний хаос поглибився на тлі того, як майбутнє проєвропейського уряду, а також питання отримання Києвом 17,5 мільярдів доларів від МВФ опинилися під сумнівом, зазначає агенція.

Як пише Bloomberg, ринки захвилювалися на тлі того, як члени «Блоку Петра Порошенка» несподівано приєдналися до зусиль інших депутатів відправити у відставку прем’єра Арсенія Яценюка.

«Поставши перед наростаючим невдоволенням, Порошенко раніше пообіцяв урядові перестановки та посилення зусиль у боротьбі з корупцією. Відправка у відставку уряду підняла б шанси на проведення дострокових вибрів», – зазначає агентство.

«Українці та ті, хто за кордоном підтримують Україну, втрачають терпіння з гальмуванням боротьби з корупцією. З мільярдами доларів допомоги на кону, два провідні реформатори подалися у відставку цього місця, заявляючи про корупцію в лавах правлячої коаліції», – пише Bloomberg, маючи на увазі екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса та екс-заступника генпрокурора Віталія Каська.

Всередині правлячої коаліції «Самопоміч» і «Батьківщина Юлії Тимошенко виступають за відставку Яценюка. Підтримка «Народного фронту», який є другою найбільшою фракцією в парламенті після «Блоку Порошенка» нині впала до рівня менше одного відсотка, – йдеться у статті.

Агентство цитує депутата Максима Бурбака, який очолює фракцію «Народного фронту» в парламенті, і він попередив про небезпеку підштовхування України до дострокових виборів, говорячи, що такий крок дестабілізує країну і зіграє на руку Росії.

«Втілення цього сценарію матиме катастрофічні наслідки для держави», – цитує Бурбака агентство Bloomberg.


Газета The Washington Post пише про рішення Росії зупинити пересування своєю територією вантажівок з українською реєстрацією. Було затримано понад 300 вантажівок. Україна також офіційно закрила свою територію для російських вантажних машин.

Останніми вихідними, пише газета, українські активісти почали блокування російських вантажівок і ситуація швидко загострювалась, виливайсь у нинішні обопільні заборони.

Російська влада каже, що у вівторок затриманими на її території виявились 324 українські вантажівки.

Російська транзитна угода з Польщею, яка є ще одним ключовим транзитним маршрутом для Росії до Європи, зазнала краху на початку лютого і двом країнам ще й досі не вдалося поновити її дію, вказує часопис.


Британська газета The Daily Mail пише про призначення колишнього футболіста Андрія Шевченка в тренерський штаб збірної України, яка нині готується брати участь в Чемпіонаті Європи з футболу цього року у Франції.

Газета зазначає, що виступаючи за збірну України, Шевченко, якому нині 39 років, забив 48 голів в 111 матчах. Він пішов із великого футболу після «Євро-2012», який Україна приймала разом із Польщею.

Газета пише, що в тренерському штабі синьо-жовтих Шевченко замінив Олександра Заварова.

«Федерація футболу України вирішила не продовжувати контракт тренера-помічника Заварова, заявив головний тренер Михайло Фоменко, представляючи Шевченка пресі», – пише британська газета.

Видання нагадує, що Шевченко був затверджений української Федерацією як тренер ще в листопаді 2012 року, але відмовився від пропозиції, пославшись на відсутність формальної тренерської кваліфікації.

«Ця перешкода була усунута в березні 2015 року, коли Шевченко, який грав раніше за Динамо «Київ», «Челсі» та АС «Мілан», завершив дворічне навчання за програмою УЄФА Pro Licence, – пише британська газета.

«Після майже чотирьох років відпустки, я повертаюся у великий футбол як тренер. Я працював з такими великими тренерами, як: Валерієм Лобановським, Карло Анчелотті, Жозе Мауріньо і отримав великий досвід. Тренерські курси допомогли мені сформувати ідеї і визначили моє власне бачення футболу. Маю надію, що це допоможе мені у майбутньому», – цитує Шевченка The Daily Mail.

  • Зображення 16x9

    Ростислав Хотин

    Працював кореспондентом агентства Reuters у Києві, на Всесвітній службі «Бі-Бі-Сі» в Лондоні, кореспондентом телеканалу «1+1» та агенції УНІАН у Брюсселі, а нині – редактор Радіо Свобода в Празі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG