Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк має намір провести сьогодні консультації з Порошенком, Луценком і Ляшком


Петро Порошенко і Арсеній Яценюк, архівне фото
Петро Порошенко і Арсеній Яценюк, архівне фото

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк має намір провести консультації з президентом України Петром Порошенком, головою фракції «Блок Петра Порошенка» Юрієм Луценком і головою фракції Радикальної партії Олегом Ляшком.

«Я проведу сьогодні консультації з Радикальною партією, ще раз поговорю із президентом, керівником його фракції», – сказав прем’єр під час засідання Кабінету міністрів.

Напередодні повідомлялося про зустрічі цього тижня Яценюка та Порошенка.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Після цього фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції. Представники цієї політичної сили пояснили це невдалим голосуванням за відставку уряду.

Сьогодні об’єднання «Самопоміч» заявило про вихід із коаліції. У заяві політичної сили зауважили, що «провід партії ухвалив визнати неможливим подальше перебування «Самопоміч» в союзі з політичними силами, які стали учасниками олігархічного перевороту в парламенті».

Фракція Радикальної партії вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, проте у січні видання «Українська правда» повідомляло про можливе повернення фракції Радикальної партії в коаліцію і делегування їхніх представників на посади віце-прем’єр та міністра екології.

Як заявив Радіо Свобода лідер партії Олег Ляшко, Радикальна партія пропонує створення нової коаліції, підписання нової коаліційної угоди та формування нового складу уряду.

XS
SM
MD
LG