Доступність посилання

ТОП новини

У США підтвердили удар по ісламістах у Лівії


На відеокадрі прапор угруповання «Ісламська держава» над одним із міст Лівії Сірт, яке захопили ісламісти
На відеокадрі прапор угруповання «Ісламська держава» над одним із міст Лівії Сірт, яке захопили ісламісти

Міністерство оборони США підтвердило, що американські війська завдали удару по тренувальному таборові екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Лівії з метою знищити одного з ватажків, якого звинувачують у двох терактах у Тунісі 2015 року.

Як сказав речник Пентагону Пітер Кук, саме цей ватажок, Нуреддін Шушан, був ціллю удару. Але Кук не уточнив, чи був Шушан убитий унаслідок удару, як і не уточнив самого способу удару – з літаків, безпілотників чи крилатими ракетами.

Тим часом у місті Сабрата неподалік столиці Лівії Тріполі, де був здійснений удар, повідомляють про загибель унаслідок нього 41 людини й поранення ще шести – не уточнюючи, хто саме загинув. Мер міста заявляв, що удар був завданий по будівлі, де «живуть іноземні працівники».

У Тунісі заявляють, що саме Нуреддін Шушан відповідальний за напади в цій країні 2015 року – на Національний музей у столиці, місті Тунісі, і на приморський курорт у місті Сус.

Це був уже другий удар військ США по позиціях угруповання «Ісламська держава» в Лівії, де ці екстремісти користуються з вакууму влади в багатьох частинах країни. У США вважають, що зростання цього угруповання, що вже захопило значні території в Іраку й Сирії, також і в Лівії становить значну загрозу.

XS
SM
MD
LG