Доступність посилання

ТОП новини

Гризлов: Україна має ухвалити закон про амністію для обміну полоненими


Борис Гризлов
Борис Гризлов

Представник Росії у контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявляє, що для обміну полоненими «всіх на всіх» Україна має ухвалити закон про амністію.

За його словами, повністю вирішити питання щодо обміну полоненими можна лише так, як записано в Мінських угодах.

«Це означає: звільнити полонених і незаконно утримуваних осіб на основі принципу «всіх на всіх». А для цього, свою чергою, потрібна широка амністія», – сказав Гризлов 20 лютого, коментуючи останній обмін полоненими.

Раніше у суботу президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону підтримуваних Росією сепаратистів трьох громадян України. Обмін відбувся за формулою «3 на 6».

11 лютого уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в заручниках бойовиків перебуває 136 українських громадян (військові і цивільні). Крім того, близько 700 українців вважаються безвісти зниклими.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Українська сторона неодноразово заявляла, що Київ ніколи не піде на амністію осіб, які вчиняли злочини проти людяності. Зокрема, амністію не застосовуватимуть до причетних до катастрофи малайзійського «Боїнга», збитого над Донбасом, осіб, які стріляли по Маріуполю, Волновасі.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG