Доступність посилання

ТОП новини

На майдані Незалежності розпочалася акція з вимогою відставки уряду


На майдані Незалежності у Києві розпочалася акція, на якій зокрема звучить вимога відставки Кабінету міністрів. На мітинг зібралася понад сотня людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше на віче у центрі Києва скликала громадська організація «Коаліція учасників Помаранчевої революції» (КУПР). Крім того, з закликом на віче на майдані Незалежності виступав рух під назвою «Революційні праві сили».

За даними кореспондента Радіо Свобода, на віче також звучать вимоги запровадити у країні воєнний стан, провести позачергові вибори президента і парламенту.

У КУПР раніше заявили, що не мають наміру вчиняти «жодних дій, які можуть зашкодити державним інтересам». «Також організація офіційно заявляє, що не має жодного стосунку до вчинених напередодні погромів чи будь-яких інших протиправних діянь», – йдеться у повідомленні організації у «Фейсбуці».

20 лютого в центрі Києва протестувальники (здебільшого під прапорами ОУН) закидали камінням офіс компанії «СКМ» мільярдера Ріната Ахметова, а також розтрощили приміщення «Альфа-банку». Повідомлялось також, що вони рушили до приміщення «Сбербанку Росії» в районі станції метро Арсенальна, але не змогли завдати значних пошкоджень, бо там на активістів уже чекав кордон поліції.

Після цих подій поліція відкрила чотири кримінальні провадження: три провадження за фактом хуліганських дій, ще одне – за фактом крадіжки мобільних телефонів і гаманця.

Компанія «СКМ» назвала інцидент грубим порушенням верховенства права і поваги до приватної власності.

В ОУН відкинули причетність до подій у центрі столиці 20 лютого.

XS
SM
MD
LG