Доступність посилання

ТОП новини

Понад 670 мільйонів гривень витрачено з бюджету на діяльність парламенту минулого року


Бюджетні видатки на забезпечення діяльності Верховної Ради України в 2015 році становлять 671,2 мільйона гривень. Як повідомили в Апараті Верховної Ради, із загального фонду бюджету України витратили 664,2 мільйона гривень, ще сім мільйонів гривень – зі спеціального фонду, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

На сайті Державного казначейства України зазначено, що касові видатки загального фонду державного бюджету на здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України у 2015 році склали понад 332,5 мільйона гривень.

На організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності парламенту минулого року із бюджету витрачено понад 311,7 мільйона гривень.

Ще понад 27 мільйонів гривень пішло на висвітлення діяльності Верховної Ради через засоби телебачення і радіомовлення і на фінансову підтримку видання газети «Голос України» і журналу «Віче».

Окрім того, додатково на роботу парламенту минулого року зі спеціального фонду бюджету витрачено понад сім мільйони гривень, які здебільшого витратили на організаційне обслуговування діяльності парламенту.

На утримання автобази Верховної Ради України минулого року виділили 32 мільйони гривень.

У 2016 році на роботу парламенту в бюджеті закладено 941,6 мільйона гривень, з яких 442 мільйони гривень виплатять заробітною платою, а ще 35 мільйонів сплатять за комунальні послуги.

У 2014 році загалом на роботу парламенту з бюджету витратили 663 мільйони гривень.

XS
SM
MD
LG