Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА не пішла назустріч Блаттеру та Платіні, однак скоротила термін заборони діяльності


Блаттер і Платіні (ілюстраційне фото)
Блаттер і Платіні (ілюстраційне фото)

Апеляційний комітет ФІФА відхилив скаргу колишнього президента організації Йозефа (Зеппа) Блаттера і глави УЄФА Мішеля Платіні на рішення відсторонити їх від футбольної діяльності на кілька років.

У той же час, як повідомляє «Бі-Бі-Сі», комітет погодився скоротити функціонерам терміни дискваліфікації з восьми до шести років.

Рішення про відсторонення Блаттера і Платіні від футболу комітет ФІФА з етики ухвалив у грудні минулого року. Приводом став великий грошовий переказ, зроблений Блаттером у 2011 році на ім’я Платіні. Його сума склала майже 2 мільйони доларів.

Обидва спортивні функціонери оскаржили рішення, зазначивши, що ці гроші Блаттер заборгував Платіні ще з кінця минулого століття і виплатив абсолютно законно. Однак тепер апеляційна інстанція відхилила цю скаргу.

Очікують, що тепер Платіні доведеться залишити посаду глави УЄФА. Раніше представники європейської асоціації відмовилися відправляти його у відставку, висловивши надію, що покарання скасують.

Дискваліфікація не дозволила Платіні висунути свою кандидатуру на посаду нового глави ФІФА, яка звільниться після відставки Блаттера. Останній анонсував свій відхід на тлі корупційного скандалу, що розгорівся в організації у травні минулого року.

XS
SM
MD
LG