Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затриманий боєць «Азова» Краснов передав російській стороні списки військових полку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявляє, що голова цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслав Краснов, якого напередодні затримали правоохоронці, передав російським спецслужбам списки військових полку.

«За підтвердженими оперативними даними, Краснов безпосередньо передав російській стороні списки полку «Азов», а також він з 10 по 13 лютого перебував останній раз у Республіці Білорусь, де зустрічався зі своїм російським куратором. На зв’язку з російською стороною Краснов перебуває з 2014 року. Під час цієї останньої зустрічі, в тому числі, обговорювалися питання, пов’язані з можливим використанням тієї вибухівки, що була вилучена у передмісті Києва», – заявив представник СБУ.

Він зауважив, що українським силовим відомствам відоме прізвище громадянина Росії, з яким на зв’язку перебуває Краснов.

«Це був не перший виїзд Краснова до Білорусі. У 2015 році він вже два рази там перебував з тією ж самою метою, що і в останній раз», – додав Ткачук.

«З 2014 року ця особа (Краснов – ред.), за нашими оперативними даними, перебувала безпосередньо на зв’язку з російськими спецслужбами. Одним з його завдань була підготовка вбивства одного з активістів, які наразі перебувають у Херсонській області на адміністративному кордоні з Кримом. Російські спецслужби планували використати цю ситуацію для дестабілізації обстановки в цьому регіоні», – заявив представник СБУ.

Напередодні низка ЗМІ повідомила про затримання Краснова. 28 лютого у цивільному корпусі «Азов» заявили про можливе затримання Краснова співробітниками СБУ. Представники «Азову» провели пікет біля будівлі СБУ в Києві для з’ясування обставин.

Станіслав Краснов у Чонгарі, на місці громадянської блокади Криму, фото 10 грудня 2015 року
Станіслав Краснов у Чонгарі, на місці громадянської блокади Криму, фото 10 грудня 2015 року

Кримчанин Станіслава Краснов очолює цивільний корпус «Азов-Крим», який брав активну участь в акції блокади Криму, яка стартувала 20 вересня 2015 року. Активісти вимагали припинення всіх поставок в анексований Росією Крим.

XS
SM
MD
LG